Uskoro novi natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada u 2024.

Novi poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada sufinancirat će se u okviru Dodatka Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021.-2026. godine, a cilj mu je dostići europsku razinu kvalitete višestambenih zgrada te ostvariti značajne godišnje uštede toplinske energije i smanjiti emisije CO2, što će doprinijeti dekarbonizaciji zgrada i smanjenja emisije stakleničkih plinova.

U sklopu konferencije „7. Otvoreni dijalog partnera – Vrijeme je za zelenu obnovu“ predstavljen je novi Poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada, a koji će biti objavljen do kraja ožujka 2024. godine. Poziv je vrijedan 94,2 milijuna eura, a sa dodatna 25,7 milijuna eura sufinancirat će se i projekti koji su se prijavili i zadovoljavaju uvjete javnoga poziva iz 2022. godine, a tada nisu dobili sufinanciranje. Riječ je o 91 projektu.

Tri su kategorije obnove – integralna, dubinska i sveobuhvatna. Poziv će se provoditi kao otvoreni postupak dodjele po modalitetu privremenog poziva. Bit će otvoren najmanje 60 dana, a bit će dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Više o tome pročitajte na: https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/za-energetsku-obnovu-visestambenih-zgrada-u-sklopu-novog-natjecaja-na-raspolaganju-94-2-milijuna-eura/17524