Sastanak partnera crOss renoHome projekta u Križevcima

U sklopu crOss renoHome projekta održan je prvi sastanak partnera u petak, 22. ožujka, 2024. u Križevcima.

Tijekom sastanka uživo raspravljalo se o rezultatima u zadnjih 6 mjeseci te aktivnostima i koracima u sljedećih 6 mjeseci. Sudionici su predstavili svoje postignuća, izazove s kojima su se susreli te planove za budućnost, kako bi zajednički osigurali uspješno izvođenje projekta.

Naglasak je bio na izgradnji Marketplace platforme i verifikacijskom procesu ulaska na Marketplace. Partneri su aktivno razmjenjivali ideje i prijedloge kako bi platforma bila što učinkovitija i korisnija za sve sudionike.

Također, razgovaralo se o nadolazećem Javnom pozivu sufinanciranja energetske obnove višestambenih zgrada, s ciljem poticanja energetske učinkovitosti i održivosti. Prilikom sastanka održan je Trening za energetske savjetnike. Ovaj edukativni dio sastanka bio je usmjeren na pružanje stručnih informacija i savjeta energetskim savjetnicima. Cilj treninga bio je osposobiti savjetnike za pružanje kvalitetnog savjetovanja građanima i ostalim zainteresiranim dionicima u procesima energetske obnove domova u Hrvatskoj.

Sastanak je završio s planiranjem budućih aktivnosti. Posebna pažnja posvećena je otvorenju One Stop Shop-a (OSS) Zagreb u rujnu 2024. Partneri su definirali konkretne korake i zadatke kako bi se osiguralo uspješno pokretanje OSS-a i pružanje sveobuhvatne podrške građanima i organizacijama u području energetske obnove