Održana radionica u Križevcima: „Kako do sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća u 2024. godini“

Svrha radionice bila je pružiti dragocjene informacije građanima o načinu prijave na „Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća 2024. godine“. Vlasnici obiteljskih kuća (koji zadovolje kriterije Javnog poziva) mogu računati na do maksimalno 60% sufinanciranja. Nadalje, predstavljeni su uvjeti sufinanciranja i kako se građani mogu prijaviti na raspisani poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 U prvom dijelu izlaganja dat je opći osvrt na javni poziv. U drugom dijelu bilo je više informacija o pravnom aspektu prijave. Dok je treći dio sadržavao tehničke informacije o samoj energetskoj obnovi te na što se odnose tehnički uvjeti Poziva. Ključna voditeljica bila je Sanela Mikulčić Šantić (KLIK), uz tehničku podršku energetskih certifikatora Krunoslava Škrleca i Dejana Kovačića te projektanta solarnih projekata Igora Tomića.

Na radionici je prisutstvovalo 37 građana od kojih je većina došla spremna na radionicu s obzirom da se poziv čekao 2 godine. Najčešća pitanja bila su o dokumentaciji potrebnoj za prijavu i pravnom statusu nekretnine; mogućnosti sufinanciranja više mjera te detaljnija objašnjenja pojedinih pojmova koji se koriste u samom Pozivu.

Radionica se održala 26. siječnja, 2024. u Energetsko-klimatskom uredu, I. Z. Dijankovečkog 8, Križevci u sklopu projekta crOss renoHome sufinanciranog sredstvima Europske unije iz programa LIFE.