Održana je besplatna radionica o prijavama na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „energetska obnova višestambenih zgrada“ u Križevcima

U četvrtak  09.05. održali smo posljednju radionicu o Pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava za “Energetsku obnovu višestambenih zgrada”, koji je objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

U suradnji s Linom Benović iz E-Konzalta d.o.o. DOOR je održao besplatnu radionicu o prijavama na Poziv za energetsku obnovu višestambenih zgrada za predstavnike stanara zgrada i ostale zainteresirane građane u  Križevcima.

Objasnili smo svrhu i cilj poziva te minimalni i maksimalni iznos koji se može dobiti za odobreni projektni prijedlog.

Pojasnili smo koje su obveze prijavitelja vezane uz financiranje projekta, koji su uvjeti za prijavu projektnog prijedloga i koje se aktivnosti mogu prijaviti za sufinanciranje a započele prije otvaranja ovog Poziva.

Prikazali smo prihvatljive aktivnosti projekta i koje su prihvatljive mjere u sklopu svake aktivnosti od izrade projektne dokumentacije, energetske obnove i vođenja projekta do promidžbe i vidljivosti projekta.

Nakon što smo objasnili kategorije obnove koje se sufinanciraju u sklopu ovog Poziva, pokazali smo maksimalne iznose i stope sufinanciranja za svaku mjeru svih prihvatljivih aktivnosti projekta.

Radionica je prvenstveno bila namijenjena za pitanja predstavnika stanara zgrada i ostalih zainteresiranih građana o ovom Pozivu i ostalim pitanjima na koje nisu mogli do sada dobiti odgovore iz područja energetske obnove višestambenih zgrada!

Poziv je otvoren do 3. lipnja 2024. do 16.00 sati!