Objavljen je Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama

Objavljen je Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je je Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je je Javni poziv za poticanje ugradnje fotonaponskih elektrana u obiteljskim kućama (EnU-4/23) kako bi potaknuli širu primjenu sustava za korištenje sunčeve energije za proizvodnju električne energije.

Predmet poziva je namijenjen sufinanciranju ugradnje fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju na krovovima postojećih obiteljskih kuća ili na postojećim pomoćnim građevinama koje se nalaze uz obiteljsku kuću.

Sredstva su dostupna za elektrane koje su ugrađene i puštene u pogon tijekom 2023. (od 1. siječnja), a kreću se najviše do 50% opravdanih troškova projekta, odnosno u visini od 600 eura po kW nazivne snage ugrađene fotonaponske elektrane.

Podnošenje prijava na Poziv započinje 15. studenog 2023. i traje do kraja godine ili do trenutka iskorištenja predviđenih sredstava. Prijaviti se mogu isključivo fizičke osobe (vlasnici kuća) koji su u trenutku puštanja fotonaponske elektrane u pogon u njima imali prebivalište.

Više o Javnom pozivu s pripadajućim Obrascima za prijavu te o Općim uvjetima ugovaranja možete pronaći na:

https://www.fzoeu.hr/hr/natjecaj/7539?nid=219

Objavljeno: 15. studenog, 2023.